Provincie wil speelterrein in provinciedomein Tillegembos vernieuwen en uitbreiden - Brugge

23/05/2019
Op donderdag 23 mei keurde de provincieraad het bestek en de gunningswijze voor het leveren en plaatsen van speeltoestellen in provinciedomein Tillegembos in Brugge goed.
Het bestaande speelterrein aan de cafetaria ‘In de Trutselaar’ is aan vervanging toe, sommige toestellen staan daar al 15 jaar.
Omdat de herstellings- en onderhoudskosten van deze toestellen de komende jaren verder zullen oplopen, is het beter om te investeren in nieuwe toestellen.
In één beweging wil de Provincie de speelzone verder uitbreiden in de aangrenzende zone tussen de cafetaria en het huidige speelterrein.
De speeltoestellen zijn vervaardigd uit Robiniahout met een FSC-label en zijn bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar.

Beschrijving nieuw speelterrein
Op het huidige speelterrein worden een aantal toestellen vervangen door een 10-tal nieuwe speeltoestellen, waaronder een waterspeeltoestel, schommels, veren, wippen en een speeldorpje voor de allerkleinsten.
Er wordt een speelzone voorzien voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar en een zone met combinatietoestellen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
De voormalige hoevewoning en groenvoorzieningen die momenteel in de uitbreidingszone staan, worden verwijderd.
In 2014 werden al een aantal afgeschreven speeltoestellen vervangen. De speelzone werd toen uitgebreid met een klein speelparcours in de boomgaard ter hoogte van de Rosmolen.

Raming en termijn
De levering en plaatsing van de nieuwe speeltoestellen wordt geraamd op 150.000 euro, inclusief btw.
De start van de werken is voorzien voor het najaar van 2019. De werken zullen in het voorjaar van 2020 afgerond zijn.