Nieuwe dorpskern Noordschote officieel geopend

16/06/2013
In Noordschote werd zaterdagnamiddag de vernieuwde dorpskern officieel ingehuldigd. Op de opening waren alle inwoners van Noordschote uitgenodigd samen met een pak andere genodigden.
 
 
 
 
De werken duurden ruim een jaar. De vernieuwde dorpskern is verkeersveiliger en leefbaarder. Er werd ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.
 
Opvallendste vernieuwing is het break-point op het dorpsplein, een multifunctionele betonnen constructie in een L-vorm dat dienst zal doen als dorpsontmoetingspunt. Maar het is wel nog niet helemaal afgewerkt. De plechtige inhuldiging viel samen met de jaarlijkse kermis in Noordschote.
 
“De inspanningen zijn enorm geweest. Ik meen oprecht dat het resultaat mag gezien worden. Maar ik wil mij in naam van velen maar in het bijzonder in naam van het stadsbestuur bij deze ook verontschuldigen voor de ongemakken die deze realisatie met zich mee heeft gebracht”, zegt burgemeester Lode Morlion. “Het is duidelijk dat we een bijzonder moeilijk jaar achter de rug hebben. Stof en modder, slijk, onbereikbaarheid, omleidingen, vesperringen. Anderzijds wil ik ook wijzen op de bereidwilligheid van alle bewoners van dit dorp die op een correcte manier een aantal werkzaamheden op hun terrein hebben uitgevoerd zodat het afvalwater ook effectief kon worden gescheiden.”
 
 
 
 
Krant van West-Vlaanderen, zondag 16 juni 2013, Koen Van Colen