Speelterrein in provinciedomein Tillegembos wordt uitgebreid - Brugge

14/10/2014
Op woensdag 15 oktober start de Provincie West-Vlaanderen met de vernieuwing en de uitbreiding van het speelterrein in provinciedomein Tillegembos in Brugge. Het speelterrein Tillegembos is één van de drukst bespeelde speelterreinen in West-Vlaanderen. Door het grote aantal bezoekers is het terrein te klein geworden.
 
Beschrijving vernieuwd speelterrein
Op het huidige speelterrein wordt de verouderde speelburcht vervangen door een klim- en klautercombinatie met twee torens, glijbaan en diverse avontuurlijke mogelijkheden. Dit speellandschap is bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
Daarnaast worden er nog een tweetal speelaanleidingen bijgeplaatst die een avontuurlijke overgang maken naar de boomgaard.
Voor de allerkleinsten (tot 3 jaar) wordt de speelzone uitgebreid richting Rosmolen en De Trutselaar. In deze ‘boomgaard’ voorziet het provinciebestuur een picknickzone met diverse picknicktafels en speeltoestellen binnen het thema ‘boomgaard’. Het gaat hier onder meer om een speelhuisje met glijbaan, een speelparcours met zes toestellen en twee hangmatten. De hangmatten zijn eveneens toegankelijk voor minder mobiele kinderen.
De plaatsing van de speeltoestellen zal een drietal dagen in beslag nemen. De Provincie heeft hiervoor 65.000 euro uitgetrokken.