Nieuw uitkijkplatform langs wandelroute, met zicht over gecontroleerd overstromingsgebied in Ruddervoorde

17/10/2015

Op zaterdag 17 oktober openden de Provincie West-Vlaanderen en de gemeente Oostkamp het uitkijkplatform over het provinciaal gecontroleerd overstromingsgebied op de Ringbeek in Ruddervoorde.​

Het uitkijkplatform ligt langs de provinciale wandelroute ‘Vrijgeweed’ en geeft wandelaars de mogelijkheid om een blik te werpen op de Ringbeek en de omgeving. Er werden ook infoborden geplaatst. Deze geven duiding over de werking van het gecontroleerd overstromingsgebied, over het waterbevoorradingspunt en de aanwezige planten en dieren.

Het uitkijkplatform is 4,6 m bij 4,8 m en is te bereiken via een trapconstructie vanuit de Polderstraat. Het platform bestaat uit hout met metalen leuningen en bevat een zitbank.
 
Het werd met de steun van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) in het kader van het inrichtingsplan ‘Groenhove-Vrijgeweid’ gerealiseerd.
 
De kostprijs bedraagt 19.069,60 euro. De Provincie coördineerde het project en betaalde 5.720,88 euro. De VLM droeg 70 % bij, wat neerkomt op 13.348,72 euro. De gemeente Oostkamp stond in voor het organiseren van het openbaar onderzoek voor de bouwvergunning.
 
De folder van de provinciale wandelroute ‘Vrijgeweed’ werd door Westtoer vernieuwd. Op de nieuwe versie staat nu ook het uitkijkplatform vermeld.