Nieuwe toetreders versterken het aanbod West-Vlaamse Bezoekboerderijen

14/03/2016

Wie eens een blik achter de schermen van een professioneel land- of tuinbouwbedrijf wil werpen, kan daarvoor terecht bij één van de West-Vlaamse Bezoekboerderijen. Met nieuwe brochures en een tiental nieuwe bedrijven willen Inagro en de Provincie West-Vlaanderen klassen en groepen warm maken om eens een echte boerderij te bezoeken.

Al sinds 2002 zetten de Provincie West-Vlaanderen en Inagro in op landbouweducatie. Kennismaken met de sector en met voedselproductie via een boerderijbezoek geniet daarbij de voorkeur. Het educatieve aanbod komt tot bij de burger onder de noemer ‘Met de klas de boer op’ (voor klassen) en ‘Samen de boer op’ (voor groepen).

Om het aanbod van ambassadeurs dynamisch en hedendaagse te houden, organiseert Inagro om de twee jaar een instapmoment. Nieuwe kandidaten volgen een selectieprocedure en een basisvorming ter voorbereiding van een professioneel onthaal. Na de basisvorming van eind 2015 stellen we dit jaar tien nieuwe bedrijven voor. Ze bevinden zich verspreid over de provincie en zijn actief in zeer diverse sectoren (melkvee, aardbeien, biologische groenten).  We stellen ze met trots je voor:
 
   
Klasbezoek
Groepsbezoek
Ten Hoogen Elslande
Geluwe
x
x
Onthaalhoeve Renard-Lechat
Zwevegem
x
x
Aardbeien Van Overbeke
Waregem
x
x
De Herenthoeve
Meulebeke
 
x
Milki
Zevekote
x
 
Augustijnenhof
Loppem
x
x
't Reigershof
Klemskerke
 
x
De Wijngaerdbossen
Langemark
x
 
Zorg- en bezoekboerderij
De Zegge
Oudekapelle
x
x
Kasteeldomein De Lovie
Poperinge
 
x
 
 
Om hen en de 70 andere bezoekboerderijen bekend te maken bij het publiek, lanceert Inagro nieuwe brochures. Net als op de website vinden bezoekers daarin alle nodige info voor een bezoek aan de boerderij, zoals contactgegevens, de locatie en het aanbod. De brochures worden bezorgd aan onder andere West-Vlaamse scholen, verenigingen en organisaties, toeristische diensten en busmaatschappijen.
Voor meer info http://leden.inagro.be/onthaal-op-de-boerderij/Publicaties