Week van de korte keten in heel Vlaanderen

16/05/2018
De West-Vlaamse campagne "Week van de Korte Keten" wordt dit jaar voor het eerst uitgerold over heel Vlaanderen. De derde editie van de campagne loopt van 26 mei tot en met 3 juni. "De interesse voor hoeve- en streekproducten groeit. Via de Week van de Korte Keten vinden consumenten gemakkelijker de weg naar de verkooppunten", zegt de West-Vlaamse gedeputeerde voor Landbouw Bart Naeyaert (CD&V). 

Drie jaar geleden startte de provincie West-Vlaanderen met een campagne om de korte keten te promoten en zo lokale producten dichter bij de consument brengen. Op die manier steunt de campagne duurzaam ondernemerschap. Na het succes van de vorige edities wordt ze nu uitgerold naar heel Vlaanderen, met steun van de Vlaamse provincies, het Departement Landbouw en Visserij, VLAM, de Vereniging van de Vlaamse provincies, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en het Steunpunt Hoeveproducten. 

Tijdens de Week van de Korte Keten vinden er tal van activiteiten plaats die de consumenten letterlijk dichter bij de producent en zijn producten brengt. In Vlaams-Brabant wordt een boerderij omgetoverd tot een smaakhoeve waar je voor de gelegenheid fijn kan dineren. Op de Stadsboerderij van Turnhout wordt een hoevepicknick ingericht en in Beernem proberen ze het wereldrecord hoeve-ijsjes te verbreken. De acties zijn trouwens niet beperkt tot hoeves zelf. De buurderijen bijvoorbeeld trekken naar openbare plaatsen in de stad en maken hun opwachting aan gemeentehuizen, bibliotheken en pleinen. 

Kijk wat er in jouw buurt te beleven valt via www.weekvandekorteketen.be
Vilt, 16 mei 2018