Opening nieuw speelterrein en voorstelling toekomstplannen provinciedomein d Aertrycke

29/08/2018
Het bestaat uit een avontuurlijk parcours tussen de bomen met onder andere klim- en klautertoestellen, een hangmat, klimnetten en een stammenmikado.  Alle speelelementen zijn vervaardigd uit Robiniahout met een FSC-label en zijn bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
De plaatsing van de speelelementen nam zo’n 2 dagen in beslag. De Provincie trok hiervoor 30.000 euro, inclusief btw, uit.
Andere werken in provinciedomein d’Aertrycke
In maart plantte de Provincie, in samenwerking met de stad Torhout, een speelbos van 2 ha aan in het domein.
Verschillende elementen voor het domein worden verder uitgewerkt: onder andere wandelpaden worden hersteld en beter toegankelijk gemaakt en het autoverkeer zal beperkt worden. Daarnaast wordt er gezocht naar betere verbindingen naar het domein via trage wegen; zo kunnen fietsers en wandelaars het provinciedomein vlot en veilig bereiken.


Provinciedomein d’Aertrycke
In 2012 kocht de Provincie de resterende 39 ha van het domein d’Aertrycke, met kasteel en poortgebouwcomplex met hoeve en cafetaria, aan.
Samen met de aanpalende bossen die de Provincie reeds in eigendom had, komt de totale oppervlakte van het provinciedomein op 58 ha.
Het domein d’Aertrycke is, na de provinciedomeinen Tillegembos, Lippensgoed-Bulskampveld en Sterrebos, het vierde grote kasteeldomein in handen van de Provincie.