Provinciaal magazine PREUS in elke West-Vlaamse brievenbus

13/02/2019
Op woensdag 13 februari stelt de Provincie West-Vlaanderen - in aanwezigheid van West-Vlaamse ambassadeur, Wim Lybaert - het nieuwe provinciale magazine ‘PREUS’ voor. 
‘PREUS’ valt vanaf vrijdag 15 februari bij alle West-Vlamingen en tweedeverblijvers in West-Vlaanderen in de brievenbus.
Inhoud van ‘PREUS’
In het blad worden niet alleen de realisaties van het provinciebestuur zichtbaar gemaakt, ook kalendertips en artikels met ‘trots op West-Vlaanderen’ als insteek krijgen er een plaats.
In het eerste nummer worden onder andere enkele speelterreinen in provinciedomeinen getest door een kritisch kinderpubliek, komen de nieuwe gedeputeerden in getekende vorm aan bod, vertelt West-Vlaams ambassadeur Wim Lybaert over zijn roots en krijgen de lezers 15 leuke uittips voor de komende periode.

Vervolg?
Op jaarbasis wil de Provincie drie exemplaren van ‘PREUS’ uitgeven en verdelen.

Kostprijs en verdeling
Het magazine werd op bijna 649.000 exemplaren gedrukt. 648.000 exemplaren belanden in de bussen, de andere worden via de verschillende provinciale bezoekerscentra in de provinciedomeinen (Bulskampveld, De Gavers, Zwin Natuur Park, De Palingbeek, Raversyde, Duinpanne) en het provinciaal informatiecentrum Tolhuis (Brugge) aangeboden.
Voor het samenstellen, drukken en verspreiden van het blad werd zo’n 153.000 euro uitgetrokken.