2000 nieuwe bomen en struiken voor provinciedomein d Aertrycke - Torhout

24/02/2019
Op zondag 24 februari is de Provincie West-Vlaanderen, Fluvius en BOS+ gestart met het aanplanten van 2.000 bomen en struiken in provinciedomein d'Aertrycke in Torhout.
Er zullen onder andere eiken, haagbeuken, grove dennen, hazelaars en trilpopulieren aangeplant worden. De nieuwe bomen en struiken komen vlakbij het dorp van Wijnendale en maken deel uit van het toekomstige speelbos.


Boomplantactie in provinciedomein De Palingbeek in Ieper
Ook in provinciedomein De Palingbeek in Ieper is zondag 24 februari gestart met het aanplanten van bomen en struiken, 4.000 in totaal.
Het nieuwe bos wordt aangeplant vlakbij de centrale onthaalparking en zal bestaan uit verschillende boom- en struiksoorten, zoals beuk, berk, eik, kastanje, lijsterbes en hazelaar.


Kostprijs boomplantacties
De kostprijs voor de boomplantacties in beide domeinen bedraagt zo'n 6.375 euro, inclusief btw. Deze kosten worden verdeeld onder de Provincie West-Vlaanderen (50 %) en Fluvius (50 %).


Project "Ecologische voetafdruk" van Fluvius
De aanplant van de bossen past in het project "Ecologische voetafdruk" van Fluvius. Dit project houdt onder andere acties in die de CO2-afdruk beperken. Daarnaast heeft het bedrijf zich ge├źngageerd om tot 2019 binnen het project "Ecobossen" 25 ha bossen aan te planten en zo ongeveer 680 ton CO2 te compenseren. De afgelopen jaren werden op verschillende locaties in Vlaanderen reeds 18 ha aangeplant, waarvan een gedeelte door medewerkers van Fluvius. Met de aanplant in Ieper en Torhout komt de teller op bijna 20 ha.