Nieuwe elektrische dienstwagen in gebruik

04/07/2019
De gemeente Oostkamp heeft het wagenpark voor de medewerkers uitgebreid met een elektrische wagen die gebruikt zal worden door de rattenvanger. Hiervoor zal de gemeente een subsidie van 10.000 euro van de provincie West-Vlaanderen ontvangen.

In het gemeentelijk bedrijfsvervoerplan staat duurzame mobiliteit bij de medewerkers voorop. Een van de pijlers hiervan is de uitstoot van CO2 beperken en dat gebeurt door o.a. in te zetten op een groener en jonger wagenpark.

Zo was de auto van de rattenvanger - bouwjaar 1989 - toe aan vervanging. De gemeente heeft hierbij gekozen voor een elektrische wagen. Ze krijgt van de provincie West-Vlaanderen hiervoor een subsidie van 10.000 euro.

De gemeente hecht niet alleen belang aan duurzame mobiliteit voor haar medewerkers maar ook voor de inwoners. Zo komen er eind dit jaar 3 elektrische deelwagens voor zowel medewerkers als inwoners, gesubsidieerd door de provincie. Voor deze wagens komen er elektrische laadpalen aan de bezoekersparking van OostCampus.