Provincie West-Vlaanderen plaatst verlichting met bewegingsdetectie langs Groene 62 in Torhout

24/01/2020
Op maandag 27 januari 2020 zal Fluvius in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen starten met het plaatsen van verlichting langs het fietspad van de Groene 62.
Het gaat om een deel tussen de Aartrijkestraat en de Steenveldstraat. Dat stuk zal een week lang tijdelijk afgesloten worden. Er is een omleiding voorzien.

Vleermuizen
Over een lengte van een kilometer wordt duurzame LED-verlichting met bewegingsdetectie geïnstalleerd. Die gaat vanzelf op volle sterkte branden wanneer een wandelaar of fietser wordt gedetecteerd. Anders blijven de lichten gedimd. Er is ook gekozen voor LED-lampen met een specifiek warm kleurenspectrum dat een mindere impact heeft op de vleermuizen die gebruik maken van deze groene tunnel als leefgebied.
In een eerste fase zal de leiding worden geplaatst om de verlichting op aan te sluiten. Deze graafwerken zullen vermoedelijk een week duren, tot en met 31 januari. Om de veiligheid te garanderen wordt het fietspad gedurende deze werken volledig afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er is een omleiding voorzien via de Steenveldstraat, Heidestraat, Warandestraat en Aartrijkestraat.
In een tweede fase zullen dan de verlichtingspalen worden geplaatst en aangesloten op het openbaar verlichtingsnet van de Stad Torhout. Die werken zullen geen impact hebben op het fiets- en wandelverkeer. Tegen maart zullen de werken volledig afgerond zijn.

Kosten
De kosten bedragen 45.345,49 euro (incl. btw). De verbruiks-, onderhouds- en herstelkosten worden gedragen door de Stad Torhout.