Ook t Veldzicht treedt toe tot samenwerkingsverband SURPLUZ

13/02/2020
Nadat Unie-k en de OCMW-vereniging Ons Huis vorig jaar beslisten om het samenwerkingsverband SURPLUZ te starten, maakt ’t Veldzicht dezelfde keuze. De overeenkomst voor een duurzame samenwerking werd door de drie voorzitters officieel ondertekend. De organisaties stappen in de samenwerking zonder dat ze hun eigenheid of persoonlijke aanpak van de zorg laten varen. De beslissing van ’t Veldzicht gaat dus niet om een fusie of een nakende fusie. Binnen SURPLUZ verbinden 't Veldzicht, Unie-k en Ons Huis zich ertoe brede zorg aan te bieden voor mensen met een beperking. Ze proberen bij elke ondersteuningsvraag een antwoord op maat van de ‘mens’ te bieden. Daarbij houden ze rekening met de grote verscheidenheid aan ondersteuningsvragen.

"Door deze samenwerking blijft de kwaliteit van de zorg voor personen met een beperking, zelfs in deze besparingstijden, gegarandeerd", zeggen schepenen Martine Matthys, bevoegd voor mensen met een beperking, en Pablo Annys, voorzitter van de OCMW-vereniging Ons Huis. "De expertise wordt verbreed en de ervaring verder gedeeld. Zo willen drie gelijkwaardige partners een waaier van zorgnoden blijven lenigen. Dat doen we in de eerste plaats met een hart voor de mensen."

Samenwerken versterkt en samenwerken biedt voordelen. Deze vers gebundelde krachten in de zorg zijn een absoluut ‘surplus’ voor Brugge en voor mensen met een beperking in Brugge. Er wordt op een duurzame manier geïnvesteerd in hun levenskwaliteit, met oog voor zelfredzaamheid en inclusie.