Provincie stelt 150-tal tablets en computers ter beschikking van woonzorgcentra, instellingen en scholen

10/04/2020
De zes bezoekerscentra van de Provincie West-Vlaanderen stellen in deze coronacrisistijd hun tablets tijdelijk ter beschikking van een vijftiental West-Vlaamse woonzorgcentra, gehandicapteninstellingen en scholen. Op die manier zorgen ze dat oudere mensen, mensen met een handicap en kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen gemakkelijker kunnen communiceren met hun naasten of met de schoolomgeving. 
De provinciale bezoekerscentra Bulskampveld (15), Duinpanne (11), De Gavers (14), Palingbeek en Blankaart (25) en Raversyde (35) hebben samen exact 100 tablets verzameld. Het gaat om tablets die in normale omstandigheden in de provinciedomeinen gebruikt worden voor educatieve doeleinden. 
De tablets worden ter beschikking gesteld aan de basisscholen van de gemeente De Panne, zeven woonzorg- en dagcentra in Oostende, Oostduinkerke, Brugge , Ieper, Beernem, Wingene en Ruddervoorde, gehandicapteninstellingen in Ieper, Poperinge en Diksmuide, het psychiatrisch centrum in Beernem en het schakelzorgcentrum in Meulebeke. Het triagecentrum van Harelbeke kan ook rekenen op een set walkietalkies van De Gavers.
Daarnaast gaan ook een vijftigtal computers van het provinciebestuur naar leerlingen uit kwetsbare gezinnen uit het Provinciaal Technisch Instituut in Kortrijk.

Verzachten van leed
Voor patiƫnten in woonzorgcentra en gehandicapteninstellingen zijn de digitale middelen een mooie oplossing om te kunnen blijven communiceren met naasten en familie.

Afstandsonderwijs
Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen ze dienen voor afstandsonderwijs. Het is niet evident om gezinnen met meerdere kinderen in verschillende scholen, tegelijkertijd in contact te brengen met hun leerkracht om de noodzakelijke lessen te volgen. Een tablet kan helpen zorgen dat kwetsbare kinderen geen extra leerachterstand oplopen.