Energie-eiland op industriezone D\'Hooie - Sint-Baafs-Vijve

02/02/2012
De deputatie heeft beslist in haar zitting van donderdag 2 februari 2012 een covergistingsinstallatie van BioMegaWatt in Sint-Baafs-Vijve, de verplaatsing van één van de drie windturbines waarvoor bvba Storm eerder een vergunning kreeg, de plaatsing van één bijkomende windturbines, aangevraagd door bvba Storm en de plaatsing van twee bijkomende windturbines aanvraagd door nv Electrabel te vergunnen.
 
Op de industriezone D’Hooie wordt geïnvesteerd door bedrijven die inzetten op de productie van duurzame energie. Enerzijds via verbranding van biogas die wordt gebruikt voor het productieproces van groene elektriciteit die op het net gebracht wordt (BioMegaWatt) en anderzijds via de productie van windenergie (Storm en Electrabel).
 
De wijze waarop de betrokken bedrijven via overleg tot een oplossing gekomen zijn voor een probleem dat zich enige tijd stelde, nl. de inplanting van één van de vergunde windturbines belemmerde de inplanting van de covergistingsinstallatie, is interessant.
You can find 2021 AAA best cheap replica rolex watches uk with little money on this online store.

All kinds of AAA excellent cheap replica watches uk keep in stock! All the hot-selling models are available!
 
Met de vergunning voor een gewijzigde inplanting van één van de vroeger reeds vergunde windturbines is deze belemmering van de baan.
Hierdoor kunnen op de site zowel een covergistingsinstallatie als meerdere, bijkomende windturbines worden ingeplant. Er wordt nl. een bijkomende windturbine vergund aan bvba Storm en twee bijkomende windturbines aan nv Electrabel, zodat er uiteindelijk zes windturbines op de site zullen staan. Een mooi voorbeeld van zuinig ruimtegebruik.
 
Bij de toekenning van de vergunningen werd er op toegezien dat de milieu-impact van het globale windturbinepark gezamenlijk wordt aangepakt en dat de nieuwe sectorale wetgeving inzake windturbines wordt toegepast.
Verder ging bij het vergunnen van de plannen heel wat aandacht naar de impact voor de omgeving, zodat de hinder voor de omwonenden beperkt blijft. Zo tracht de deputatie een mooi evenwicht tussen economisch belang en milieuaspecten te bekomen, met een bijzondere aandacht voor de leefbaarheid van de omwonenden.
 
Eerder verleende de deputatie een milieuvergunning voor een andere covergistingsinstallatie (Leie-Energie) op dit bedrijventerrein. Op die manier wordt de site D’Hooie als het waren een ‘groene stroomeiland’.